Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да си сменя изгоряла крушка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да си сменя изгоряла крушка

Колеги, малко ме е срам че пиша по въпроса, досега винаги съм си сменял сам изгорели светлини по колите. Пробвах да намеря материал по темата с търсачката без успех. Имам изгорял габарит отпред и колата е с фабричен ксенон. Свалих му баласта и след това се опитвам да сваля още от пластмасата за да стигна до фасунгата, но без успех. Къде е тайната, ако може да ме просветлите. Не искам да ходя на сервиз за това, не е сериозно просто
    2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
    ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
    sigpic

Може, защо да не може на сервиз, имам цели двама приятели, които си сменят крушките в сервиз на коли на които е лесно. Чувал съм че 166 с ксенон е голяма мъка, някъде пишеше по въпроса
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Трябва да падне предната броня колега и тогава има достъп до габарита.

Comment

Не знам как изглежда фар с фабричен ксенон, но при обикновения крушката се намира между двете крушки за късите и дългите светлини, в горния край на фара. Там има нещо като тапичка, която се вади и на нея ще видиш крушката. Просто е, но не е традиционно като на другите коли. По лошото е че крушката струва 5-6 лв защото май е халогенна. Н6.

Comment

Колега, май при фабричния ксенон е малко по различно, отгоре доста гледах но не видях да има тапа. А иначе самата крушка си е на същото място между късите и дългите. Май ще свалям броня в скоро време
          2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
          ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
          sigpic

Comment

Веско, отговорът на въпроса ти е: "Мани, бегай, не питай!"
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Габарита се намира в пластмасата, за която се захваща баласта, тоест трябва да махнеш баласта за да стигнеш до крушката. Кабела излизащ от баласта за крушката е прекалено къс и ще трябва да го откачиш(ако можеш, аз неможах). На моята 2.4 като сменях крушките се наложи да откача бронята а след това да сваля фаровете за да ги сменя.
              Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Да за съжаление колегата няма да се размине без сваляне на бронята щом е с оригинален ксенон,аз го ядох същия с мойте габарити.

Comment

Не знам как изглежда, но ако е само заради кабела може да се отреже и удължи.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                    Да за съжаление колегата няма да се размине без сваляне на бронята щом е с оригинален ксенон,аз го ядох същия с мойте габарити.
                    Пак добре, че все пак се сменят без да се сваля двигателя.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      Не знам как изглежда, но ако е само заради кабела може да се отреже и удължи.
                      Кабела за късите е някакъв дебел многожичен мисля с метална броня. Отделно пък в баласта влиза още един кабел(от към фара и не се вижда), който е за захранването му. Няма да мине без сваляне на подкалници, маска и броня...
                      Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Аз малко се отклонявам от темата, но някой сменял ли е крушките на номера без да сваля таблата на номера ?

Comment

Мисля че няма вариант без да се свалят таблата на номера
                          Компания с 25 годишна история в сферата отпушване на канали, освен това е и специалист в услугата почистване на канали . Предлага и водопроводни услуги на ниски цени.

Comment

Зависи колко нагоре и монтиран
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Аз много се мъчих, изрязвах пластмасата на стойката за номера, какво ли не правих и накрая с тънка бургия развъртях пломбата и свалих номера. След това занитих пломбата директно за номера и сега мога да си го свалям когато поискам заедно с пломбата.

Comment

Working...
                              X